Reisverhaal «USA 29»

Canada & Noord Amerika | Verenigde Staten | 0 Reacties 29 Mei 2017 - Laatste Aanpassing 05 Juni 2017

USA 29

29/05 Mooi, zonnig en tot 23ºC (op1558m hoogte). Tegen de middag de camping verlaten en naar Cody-stad gereden om er wat te luieren en, met Mwenzi in een goed beschaduwde plek te zetten, wat te lezen. Meer willen we vandaag niet doen met deze hitte en alle drukte die er is rond Memorial Day. Vanavond overnachten we op de parking van de Walmart met talrijke andere campers. Gereden: 18km.

30/05. Prachtig weer, we halen tot 22ºC (op 2223m hoogte). Vandaag is ‘de grote dag’, we gaan de “Beartooth All American Highway” aanpakken, ttz. Mwenzi alvast. Meer dan een jaar geleden, bij de voorbereidingen van de reis, was het al een hot-item op ons verlanglijstje. Toen we in Jackson Hole aankwamen smolt die wens als sneeuw voor de zon omdat de weg nog niet geopend was. Na een weekje Yellowstone moet er op de Beartooth Highway dan weer zoveel sneeuw gesmolten of geruimd zijn dat ie, de dag voor we uit Yellowstone vertrokken, toch geopend werd. Zo kwamen we ook te weten van Marina en Dirk die we daar nog ontmoetten.
Vanuit Cody namen we de WY-120 noord tot aan de WY-296 noord-west. Die begon bijna meteen te klimmen in prachtige landschappen met verre uitzichten en een, voor de tijd van het jaar, al rijke bloemenpracht. We zitten hier in het Shoshone National Forest. De weg noemt ook de “Chief Joseph Scenic Road” omdat dit stamhoofd van de “Nez Perce”-Indianen z’n volk langs deze weg over het gebergte leidde om te ontsnappen aan een wraakzuchtig Amerikaanse leger. Een zwaar gewonde Indiaanse krijger moest worden achtergelaten en werd door de Amerikaanse scouts vermoord toen ze hem vonden. Sindsdien noemt deze berg “Dead Indian Summit”. De schilderachtige weg, die één van ’s lands mooiste noemt te zijn, leid voort tot aan de WY-212, de Beartooth Highway. Vandaar, want de weg is al vanuit de noord-oost hoek van Yellowstone NP bezig, volgen we deze oostelijk, steeds hoger en hoger klimmend. Al gauw komen we in de sneeuw te zitten. De weg is echter zuiver en droog. Prachtige vergezichten alom, alhoewel de chauffeur hier alle aandacht op de weg moet houden want die is soms aan de smalle kant. Vooral als we aan de Beartooth Pass komen en we onze hoogtemeter op de Garmin-GPS zien stijgen tot boven de 3000 meter. Uiteindelijk leggen we de hoogste hoogte vast op 3339m. Een nieuw hoogte-record voor Mwenzi. Wat verderop gaat het bergafwaarts. Even over de grens met Montana zetten we ons op een parking en lunchen.
Nadien gaat het verder bergaf met flink wat haarspeldbochten op een mooie weg. Hier en daar wel wat stenen op de weg die van de helling zijn afgerold. Rond 14u30 vonden we, vóór “Richel Lodge” enkele campings van het “Custer National Forest” binnen. De “Greenough Lake Campground” wordt onze volgende overnachtingsplaats. De “Rock Creek” ligt vlak naast ons en zal ons vanavond ruisend in slaap wiegen. Het is hier trouwens uitstekend Moose-gebied (Eland), zoveel Wilgenstruiken met fris-groene blaadjes, mjammjam. Gereden: 169km.

31/05. Zon en later, als we zijn afgezakt tot rond de 1000m hoogte, tot 30ºC. We hadden gelijk betreffende de lekkere Wilgenblaadjes; tijdens onze avondwandeling zagen we een Eland. Het bleek een zogende moeder te zijn waarvan we van heel ver een foto maakten, moeders laat je beter met rust… Later op de avond, rond 20u30 kregen we nog bezoek van zes Mule Deer die ongestoord op onze site kwamen foerageren, rustig maar alert.
Via het laatste stukje Beartooth Highway komen we tot in Red Lodge, een gezellig, nog niet helemaal ontwaakt, stadje met vele pittoreske geveltjes van begin 1900. Vandaar oost naar Belfry en noord via Bridger en Fromberg tot Edgar waar we een gravelweg inslaan die ons naar Pryor leidt. 27km lang is de gravelweg en in den beginne is ie nog redelijk, nadien verschrikkelijk, een marteling voor Mwenzi… sorry Mwenzi ! Het was de slechtste weg die we tot hiertoe op het continent bereden.
Allemaal om tot het huisje en de laatste rustplaats te komen van “Chief Plenty Coup”. Een Indiaan van de Crow stam die heel wat meemaakte in z’n leven en waarvan een goede autobiografie is geschreven door Frank Linderman. Boeiende lectuur over het Crow-zijn uit de eerste hand.
Je ziet ter plaatse echter dat er niet veel middelen naar het memoriaal gaan, niettegenstaande het een State Park is. Blijkbaar erkent men wel het belang van deze historische figuur maar wordt er verder niet veel aandacht aan geschonken. Eens zoveel aandacht en veel meer middelen zitten er in het “Little Bighorn Battlefield National Monument”. Dit is ons volgend doel en de plek waar in 1876 een overmoedige Lt.Col George Custer aan het hoofd van de 7de Cavalerie een verpletterende nederlaag leed door een gezamenlijk camp van Arapaho, Lakota(Sioux) en Cheyenne-Indianen te overvallen. Die nederlaag viel natuurlijk niet in goede aarde bij het Amerikaanse leger. Tekenend daarvoor is dat in 1890 het leger 249 grafstenen oprichtte op de plaatsen waar Amerikaanse soldaten sneuvelden…in 1999 deed de National Park Service dat voor de gevallen Indiaanse strijders…! Custer zelf kreeg een laatste rustplaats op de Militaire Academie van West Point, NY. Morgen willen we een meer uitgebreid bezoek brengen aan het VC en omringende tentoonstellingen. Een overnachtingsplek vinden we iets zuidelijker in Garryowen in de 7th Ranch RV Park op 981m hoogte. Gereden 275km.

01/06. Zonnig en zeer warm tot 34,5ºC, ’s avonds warmteonweders. We vergaten gisteren te vermelden dat we op de weg naar Pryor en verder op de Hwy 91 en 313 grote grasvlakten passeerden waar we, zonder overdrijven, duizenden burchten van Zwartstaart prairiehonden zagen. Dikwijls stond er een dier als een sentinel bovenop het bergje zand die de burchtingang omringde. Dit waren, voor de komst van de blanke inwijkelingen, samen met de Bisons, de belangrijkste en meest talrijke bewoners van de gigantische grasvlakten die de “Great Plains” waren.
Het grootste gedeelte van de dag hebben we besteed aan het “Little Bighorn Battlefield”. Het VC, het memoriaal voor de gevallen US soldaten, het memoriaal voor de gevallen Indiaanse krijgers, en de “Battlefield Road” die over 8km doorheen het slagveld leidt en op een aantal plekken uitleg verschaft over wat zich daar op een specifiek moment van de slag afspeelde. Langsheen die 8km staan grafstenen verspreid van zowel US soldaten als Indianen op de plek waar ze gesneuveld zijn. Deze “Battlefield Road” was zeer verhelderend. Ook hier viel op dat het “7th Cavalry Memorial” al in 1881 opgericht werd en het “Indian Memorial" pas in 2013 tot stand kwam…
De reconstructie van de slag is een werk van jaren geweest aan de hand van archeologische vondsten en getuigenverslagen van US soldaten en Indianen die de slag overleefden. Zeer indrukwekkend. We lunchten in het nabijgelegen “Trading Station”.
Even verder, richting Garryowen, aan een “Conoco”-tankstation bezochten we een privé-museum waar een 45 minuten durende film over de slag, oorzaak en gevolgen, kon bekeken worden. Ook zeer de moeite. Het museum gedeelte had ook enkele zeer waardevolle stukken en het viel ons op dat in deze etalagekasten de verlichting werkte. In de tentoonstellingen in de Chief Plenty Coup- en de Little Bighorn VC-tentoonstellingen was dat niet het geval. Dat vonden we toch wat bedenkelijk.
De rest van de dag brachten we door op de camping, in de schaduw van een boom die gisteren ook al z’n verdienste had. We hadden vandaag binnen tot 41ºC gemeten maar in de schaduw zakte dat toch tot ‘maar’ 35ºC. Hopelijk koelt het vannacht met de onweders flink af. Gereden: 49km.

02/06. Van ’s morgens tot 17u zwaar bewolkt, nadien zonnig en tot 23ºC. Toen we vanmorgen de camping verlieten reden we weer voorbij de plek waar we gisteren de Snip hadden gezien en gefotografeerd. Die zat nu bovenop een paal van de bovenleidingen. Iets verder zagen we “Red-shouldered Blackbird” en “American Goldfinch”, een “Striped Skunk” stak de weg over. Deze laatste komt over de hele USA en een groot deel van Canada voor.
Vandaag is weer een ‘tansfert-dag’. Rijden dus. Grotendeels langs de Interstate 90, zuidwaarts via de grens Montana/Wyoming, Ranchester en Sheridan naar Buffalo waar we gaan lunchen en een wandeling doen door het “downtown” met huizen van weleer.
Onderweg zien we, bijna over de gehele afgelegde weg, uitgestrekte, heuvelige grasvelden. Nogal wat Pronghorn gezien ook. Die staan meestal achter dezelfde prikkeldraad als de koeien van de veehouder maar dat is voor Pronghorn geen bezwaar. Die nemen die barrière met een soepele sprong. (S)Pronghorn loopt hier nog vrij rond en dat is mooi, die lopen hier al honderden jaren. Af en toe wordt er, meestal ’s nachts, eentje geschept door een vrachtwagen of een nog minder gelukkige kleinere wagen. We zagen zelfs een kalfje overreden aan de kant van de weg.
Niet ver voor Buffalo ligt het “Lake Desmet”. Het meer is genoemd naar Pieter-Jan De Smet, een missionaris uit Dendermonde, die het meer voor het eerst beschreef op 24 augustus 1851. Alhoewel de naam van de priester anders wordt gespeld geeft men hier de voorkeur aan de benaming “Lake Desmet”. Deze man was de rode draad in het reeds eerder aangehaalde boek van Karl van den Broeck.
Van Buffalo oostwaarts tot Gillette waar we boodschappen doen bij Albertsons. De nacht brengen we door op de parking van Walmart, terug op een hoogte van 1385m. Gereden: 284km.

03/06 Zon met een beetje westenwind en 26ºC. We vervolgen onze weg van gisteren oostwaarts om via Moorcroft naar het “Devils Tower National Monument” te rijden. We bezoeken er het VC en doen de wandeling die aan de voet van- en rondom de berg is aangelegd. Dichterbij zie je duidelijk de structuur van het gesteente, een structuur die we eerder, weliswaar in kleiner formaat, aan de Sheepeater Cliffs in Yellowstone zagen, een Basalt-structuur.
Over het ontstaan van de “Devils Tower” is in wetenschappelijke kringen nog geen volledige overeenkomst gevonden. Waar men het wél over eens is, is dat het gesteente (phonolite porphyry) 50 miljoen jaar geleden gevormd werd op ongeveer 2,5km onder het toenmalige aardoppervlak door opstijgend magma. Hoe dat precies in z’n werk ging en of het magma het toenmalige aardoppervlak bereikte blijft onduidelijk. Dat de toren nu bloot ligt is het gevolg van vooral watererosie die de omliggende zachte zandsteen wegspoelde.
We hebben een plaatsje in de schaduw van een boom op de plaatselijke KOA-camping bemachtigd en zullen hier blijven tot maandagmorgen. Er zitten veel vogels in de omgeving en ook “White-tailed Deer” zagen we hier in een weilandje. Net voorbij de ingang tot het National Monument ligt, in een grasvlakte naast de weg, een kolonie Black-tailed Prairie Dog’s”. Daar gaan we vanavond nog eens langs als het licht en de temperaturen wat zachter zijn. Gereden: 114km.

04/06. Zon volop en tot 33ºC in de schaduw (zoals altijd) en wind. Het was voorspeld dus we wisten dat we vandaag waarschijnlijk een kalme dag zouden houden. Vanmorgen heel vroeg nog een korte wandeling gemaakt en voor de rest van de dag geluierd, gelezen en de blog klaargemaakt. We waren vanavond van plan om de Devils Tower met avondlicht te gaan zien maar dan moet Mwenzi minstens een halfuur in de (nog steeds) blakende zon staan en dat doen we niet, de carrosserie zou veel te veel opwarmen. Morgen is er nog een dag. Gereden: 0km.

 

Print Friendly and PDF

 

 

 

Fotoalbums van Verenigde Staten

USA 31 (30)

14 Juni 2017 | Canada & Noord Amerika | Verenigde Staten | Laatste Aanpassing 14 Juni 2017

  • USA31-05-De Badlands
  • USA31-11-detail van een heuveltop
  • USA31-23-'Black-tailed Prairie Dog' ditmaal in de
  • USA31-26-de oude graasvelden van de Bison
  • USA31-28-Grafsite van Sitting Bull

USA 30 (55)

05 Juni 2017 | Canada & Noord Amerika | Verenigde Staten | Laatste Aanpassing 05 Juni 2017

  • USA30-46-John Fitzgerald Kennedy
  • USA30-11-De 'Red Beds' in het landschap
  • USA30-18-Mannetje Witstaarthert in avondlicht
  • USA30-32-Little Spearfish Creek aan Roughlock Fall
  • USA30-54-Muurschildering van Bernard Thomas

USA 29 (38)

29 Mei 2017 | Canada & Noord Amerika | Verenigde Staten | Laatste Aanpassing 05 Juni 2017

  • USA29-18-Tijdens avondwandeling- Moose ofte Eland
  • USA29-21-Red Lodge, pittoresk stadje
  • USA29-13-Op de top - Garmin toont de hoogte
  • USA29-31-...verspreid over het slagveld, zowel Ind
  • USA29-09-Even over de 3000m hoog

USA 28 (47)

25 Mei 2017 | Canada & Noord Amerika | Verenigde Staten | Laatste Aanpassing 05 Juni 2017

  • USA28-19-'Shooting Stars' ofte Dodecatheon henders
  • USA28-07-'Cleopatra Terrasen'
  • USA28-26-Het droombeeld van de dag
  • USA28-28-Bison-landschap
  • USA28-44-In Cody(WY), het Irma Hotel

USA 27 (64)

12 Mei 2017 | Canada & Noord Amerika | Verenigde Staten | Laatste Aanpassing 12 Mei 2017

  • USA27-52-Coyote op jacht
  • USA27-61-In het zonnetje
  • USA27-60-Nieuwsgierig en achterdochtig
  • USA27-38-De 'Old Faithful Inn' uit 1903
  • USA27-17-Oxbow Bend en Mount Moran

USA 26 (27)

06 Mei 2017 | Canada & Noord Amerika | Verenigde Staten | Laatste Aanpassing 06 Mei 2017

  • USA26-23-Soms 5m hoge tunnels
  • USA26-19-Rand van een magmastroom
  • USA26-14-Schorsafdruk op lavabed
  • USA26-20-Een Violet-green Swallow
  • USA26-25-Ingestorte delen zorgen voor wat licht

USA 25 (27)

29 April 2017 | Canada & Noord Amerika | Verenigde Staten | Laatste Aanpassing 29 April 2017

  • USA25-06-Canada gans op de uitkijk
  • USA25-23-overzicht van de Page Springs campground
  • USA25-24-Belted Kingfisher
  • USA25-01-Winnemucca(NV)
  • USA25-14-Frenchglen Hotel

USA 24 (24)

22 April 2017 | Canada & Noord Amerika | Verenigde Staten | Laatste Aanpassing 22 April 2017

  • USA24-13-Yellow-headed Blackbird
  • USA24-03-Standbeeld met humor
  • USA24-18-"Barn Swallow" rustend
  • USA24-14-Amerikaanse roerdomp met prooi
  • USA24-12-Virgin Valley Campground

USA 23 (34)

16 April 2017 | Canada & Noord Amerika | Verenigde Staten | Laatste Aanpassing 16 April 2017

  • USA23-23-Battery Point Lighthouse
  • USA23-11-omgevallen door overgewicht ?
  • USA23-16-Nevel, levenssap van de Coast Redwood
  • USA23-29-Dungeness Crabs klaar voor trandport
  • USA23-20-Drijfhout op het strand

USA 22 (41)

10 April 2017 | Canada & Noord Amerika | Verenigde Staten | Laatste Aanpassing 10 April 2017

  • USA22-14-Van een affiche uit 1918
  • USA22-18-Het Victorian Inn gebouw
  • USA22-20-Mooie woningen buiten het centrum
  • USA22-23-Mooi schilderwerk
  • USA22-19-Een Bed & Breakfast

USA 21 (50)

01 April 2017 | Canada & Noord Amerika | Verenigde Staten | Laatste Aanpassing 01 April 2017

  • USA21-50-Zonsondergang op 9 april 2017
  • USA21-17-IJsduiker juveniel ?
  • USA21-03-Met Mwenzi over Golden Gate Bridge
  • USA21-08-Massieve golven
  • USA21-15-Kalkoengier op jacht

USA 20 (16)

21 Maart 2017 | Canada & Noord Amerika | Verenigde Staten | Laatste Aanpassing 21 Maart 2017

  • USA20-11-De Tesla Model X
  • USA20-04-Kaweah River dal
  • USA20-14-Woonstraat in Palo Alto
  • USA20-15-De McLaren 650S Coupe
  • USA20-16-Mwenzi bij eCar in Palo Alto

USA 19 (18)

21 Maart 2017 | Canada & Noord Amerika | Verenigde Staten | Laatste Aanpassing 21 Maart 2017

  • USA19-05-Op uitkijk
  • USA19-06-Grondeekhoorns eten ook bladeren
  • USA19-02- Sequoia NP - Potwisha camp
  • USA19-17-Mule deer foeragerend
  • USA19_10-Boompje langs de weg

USA 18 (1)

04 Maart 2017 | Canada & Noord Amerika | Verenigde Staten | Laatste Aanpassing 11 Februari 2017

  • USA18-25-Terug in L.A. met zware schaduw over de r

USA 17 (31)

30 Januari 2017 | Canada & Noord Amerika | Verenigde Staten | Laatste Aanpassing 30 Januari 2017

  • USA17-09 Western Scrub-Jay
  • USA17-06 Jumbo Rock Campground
  • USA17-17 Creaties van de aarde
  • USA17-26 Mortier van de Cahuilla Indianen
  • USA17-07 Ons "zonneterras"

USA 16 (30)

20 Januari 2017 | Canada & Noord Amerika | Verenigde Staten | Laatste Aanpassing 30 Januari 2017

  • 23 Mesquite Sand Dunen en Grapevine Mountains 1
  • 26 Mesquite Sand Dunen en Grapevine Mountains 3
  • 21 Buien boven Funeral Mountains
  • 25 Mesquite Sand Dunen en Grapevine Mountains 2
  • 19 Sneeuw op Daylight Pass

USA 15 (27)

11 Januari 2017 | Canada & Noord Amerika | Verenigde Staten | Laatste Aanpassing 11 Januari 2017

  • 23 Cima Road en Joshua Tree's
  • 11 Creosoot struiken zover het oog reikt
  • 25 Nieuwsgierige of bedelende Coyote ?
  • 17 Alleen op de wereld
  • 20 Een Desert Cottontail

USA 14 (19)

04 Januari 2017 | Canada & Noord Amerika | Verenigde Staten | Laatste Aanpassing 04 Januari 2017

  • 02=Ring-billed Gull
  • 13=Rotsboog langs Black Meadow Road
  • 03=Mooie plek aan Imperial Dam LTVA
  • 09=Elton John te gast
  • 05=Zonsopkomst op La Posa South LTVA

USA 13 (24)

27 December 2016 | Canada & Noord Amerika | Verenigde Staten | Laatste Aanpassing 27 December 2016

  • Tussen duizenden anderen - en met ruimte op de La
  • Rotsblokken "gevuld" met Ametist
  • Zandrozen, alleen de grootte al !!! nog nooit gezi
  • Quartzsite markets
  • Ametist en andere

USA 12 (17)

21 December 2016 | Canada & Noord Amerika | Verenigde Staten | Laatste Aanpassing 21 December 2016

  • Mijnwerkershuisje en waterreservoir
  • Cactussen zo ver het oog reikt
  • Victoria mijn in Organ Pipe Cactus N.M.
  • Zicht vanaf Twin Peaks campground
  • Kit Fox na zonsondergang

USA 11 (24)

14 December 2016 | Canada & Noord Amerika | Verenigde Staten | Laatste Aanpassing 14 December 2016

  • Een volwassen Horned Lizard van 6-7cm
  • De Mercedes camper van Airstream
  • Detail van een Barrel Cactus
  • De Phainopepla, een vliegenvanger soort
  • Grondige poetsbeurt voor Mwenzi door experts

USA 10 (15)

06 December 2016 | Canada & Noord Amerika | Verenigde Staten | Laatste Aanpassing 06 December 2016

  • Flinke wandeling naar de bergtop met Cochise op de
  • Twee re-enactors op weg naar een schietpartij
  • Onwaarschijnlijk landschap
  • Nog Downtown Silver City (zie USA 9 -6/12)
  • Downtown Silver City (zie USA 9 -6/12)

USA 9 (26)

29 November 2016 | Canada & Noord Amerika | Verenigde Staten | Laatste Aanpassing 29 November 2016

  • City of Rocks State Park
  • Avond in City of Rocks SP
  • Binnenin de gebouwen
  • Gila Cliff Dwellings National Park
  • Een hele dag zon - goed voor de zonnepanelen

USA 8 (14)

22 November 2016 | Canada & Noord Amerika | Verenigde Staten | Laatste Aanpassing 29 November 2016

  • Kraanvogels, vertrekkend vòòr zonsopgang
  • Ochtend in Bosque del Apache om 6u45
  • Ganzen massaal op de wieken
  • Bokje Mule Deer
  • Terug in Bosque del Apache en z'n prachtige kleure

USA 7 (26)

15 November 2016 | Canada & Noord Amerika | Verenigde Staten | Laatste Aanpassing 15 November 2016

  • Een prachtig bronzen beeld "Oude en Nieuwe Stijl"
  • Uitgestrekte Gips-duinen
  • Cloudcroft(NM) in echte Western-stijl
  • Zonsondergang in het "White Sands National Monumen
  • Zwarte ibis (Plegadis falcinellus) hier niet algem

USA 6 (22)

07 November 2016 | Canada & Noord Amerika | Verenigde Staten | Laatste Aanpassing 07 November 2016

  • ... en nòg eentje
  • Blacktailed Jackrabbit op Datil Well campground
  • 's Avonds bij het kampvuur
  • Opvliegende Sneeuwganzen
  • Mountain Cottontail op Joe Skeen campground

USA 5 (17)

01 November 2016 | Canada & Noord Amerika | Verenigde Staten | Laatste Aanpassing 01 November 2016

  • Bekend ?
  • Vanop de valleivloer
  • Verkeerswisselaar in Albuquerque(NM)
  • 72oz Steak
  • Route 66 uitgelegd

USA 4 (14)

22 Oktober 2016 | Canada & Noord Amerika | Verenigde Staten | Laatste Aanpassing 22 Oktober 2016

  • Moeder met kalf
  • Mooie plek in Doris campground
  • Een zonsondergang
  • Zonsopgang met White-tailed Deer
  • Graslanden

USA 3 (23)

13 Oktober 2016 | Canada & Noord Amerika | Verenigde Staten | Laatste Aanpassing 13 Oktober 2016

  • Uitzicht vanop 1500m hoogte
  • "The Pyramid" Bass Pro Shops, Memphis
  • Zicht vanuit één kant van het restaurant
  • Herstelling steeninslag voorruit in Chattanooga (T
  • Jerry Lee Lewis, Carl Parker, Elvis Presley en Joh

USA 2 (17)

01 Oktober 2016 | Canada & Noord Amerika | Verenigde Staten | Laatste Aanpassing 08 Oktober 2016

  • Vele veteranen bezoeken hun overleden strijdmakker
  • Graven, graven en nog eens graven
  • Antietam zoals op 17 september 1862
  • Eén van de vele groepen onbekende soldaten
  • Het beeld van Lincoln in het Memorial

USA 1 (14)

26 September 2016 | Canada & Noord Amerika | Verenigde Staten | Laatste Aanpassing 02 Oktober 2016

  • Het beeld "A Moment of Mercy" voor het museum
  • Aan de andere kant òòk een uitsteek
  • Het interieur van de caravan
  • Een gerestaureerde Bentley - met Mwenzi op de acht
  • Soms zéér realistische diorama's

Denali NP. (48)

10 September 2002 | Alaska - Denali Nationaal Park | Verenigde Staten | Laatste Aanpassing 02 Januari 2019

  • Denali-37-Denali NP - herfstkleuren
  • Denali-06-Onderweg naar Denali National Park
  • Denali-46-Denali NP - Polychrome Pass, een laatste
  • Denali-28-Denali NP - Caribou (Rendier)
  • Denali-23-Denali NP - Snowshoe hare (Amerikaanse h

Katmai NP. (38)

19 September 2000 | Alaska - Katmai Nationaal Park | Verenigde Staten | Laatste Aanpassing 02 Januari 2019

  • Katmai-32-Katmai NP - Valley of 10.000 Smokes
  • Katmai-35-Katmai NP - avondlicht op Naknek Lake
  • Katmai-04-Katmai Nationaal Park - oever van Naknek
  • Katmai-17-Katmai NP - Brooks Falls, Alaska bruine
  • Katmai-10-Katmai NP - Greater Yellowlegs (Grote gr

Yellowstone National Park (44)

25 Mei 1995 | Yellowstone National Park | Verenigde Staten | Laatste Aanpassing 18 December 2019

  • YEL1&2 -02 - Jackson Hole, Sheriff patrouille
  • YEL1&2 -37 - Yellowstone N.P. - naar Lamar Valley
  • YEL1&2 -39 - Yellowstone N.P.
  • YEL1&2 -12 - In 1996 na de branden van 1995
  • YEL1&2 -38 - Yellowstone N.P. - Hayden Valley

 

Plaats een Reactie

 

      
This site is only viewable in landscape mode !
Session Tracking